Ketogeen dieet bij kanker?

Wat is een ketogeen dieet?

Een ketogeen dieet (ook wel het Coy-dieet genoemd) is een streng dieet dat bestaat uit weinig koolhydraten, weinig tot een normale hoeveelheid eiwitten en veel vet. Bij een ketogeen dieet eet je maximaal 50 gram koolhydraten per dag.

Het boek Kankervrij van William Cortvriendt beschrijft het ketogeen dieet als effectief middel tegen kanker. Het boek beschrijft echter alleen de positieve, vaak op dierstudies gebaseerde, kanten van het ketogeen dieet. Let erop dat in het boek de nadelen van het ketogeen dieet niet worden besproken. De schrijver baseert zijn praktijkadvies op onvoldoende solide bewijs uit onderzoek bij mensen met kanker.

Ga als kankerpatiënt niet op eigen initiatief een ketogeen dieet volgen. Overleg altijd met je behandelend arts en/of diëtist of een dieet veilig voor je is. Persoonlijk advies van de juiste expert is erg belangrijk. Dat benadrukt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds naar aanleiding van media-aandacht voor het onlangs verschenen zelfhulpboek ‘Kankervrij’.

In onze praktijk is expertise op dit gebied beschikbaar.

Neem gerust contact op voor een afspraak.
https://www.vitasens.nl/contact/

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram