Kanker en voeding

Waarmee kunnen wij helpen?

Goede voeding helpt de kans op kanker te verkleinen, maar ook om zo goed mogelijk te herstellen na de ziekte en/of behandeling. Wij hebben in ons team diëtisten met extra opleiding en ervaring op gebied van voeding bij kanker. Als diëtist geven we een betrouwbaar, persoonlijk en passend advies. Ook bij problemen die ontstaan door de ziekte of behandeling kunnen we helpen.

Vaak werken we samen met de collega-diëtisten uit de behandelcentra zoals Rijnstate of Radboud UMC.

Het kan zijn dat u vanwege andere ziekten al rekening met de voeding moet houden, zoals bij diabetes, hart- en vaatziekten en aandoeningen in de maag of darmen. De voedingsadviezen en tips voor de verschillende problemen lijken dan soms moeilijk te combineren of kunnen in uw situatie lastig zijn om op te volgen. Een afspraak bij ons kan dan ook zeker helpen.

Als diëtist helpen wij bij problemen ten gevolge van (behandeling van) kanker, zoals verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen en smaakverandering. Een goede voedingsinname draagt bij aan een vermindering van bijwerkingen tijdens de behandeling.

Ook kunnen we u bijstaan om uw lichaamsgewicht te behouden of ongewenst gewichtsverlies te herstellen. Of om een toegenomen gewicht door de behandeling weer te normaliseren.

Wanneer normale voeding niet volstaat is het mogelijk om speciale medische voeding voor u aan te vragen. U krijgt persoonlijke adviezen en tips om uw eetpatroon aan te passen in alle fasen van het ziekteproces.

Kijk op de contactpagina hoe u ons kunt bereiken

Oncologienetwerken Arnhem

Wanneer u te maken krijgt met kanker verandert er veel in uw leven. Vaak komt u in contact met meerdere zorgverleners. Dan is een goede samenwerking van belang. In Arnhem is dit vormgegeven in diverse oncologienetwerken waarin ook onze praktijk vertegenwoordigd is. Klik op onderstaande logo's om naar de betreffende website te gaan.

http://www.oncologienetwerkarnhemnoord.nl/
https://oncologienetwerkarnhemzuid.weebly.com/
http://www.oncologienetwerkpresikhaaf.nl/

Binnen onze praktijk zijn alle diëtisten deskundig op het gebied van kanker en voeding. Anja en Gerda hebben specifieke deskundigheid op dit gebied.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram