header slider

Dieet bij Parkinson?

Ongewenst gewichtsverlies komt vaak voor bij de ziekte van Parkinson. Een hoger verbruik van energie (calorieën) en eiwit (bouwstoffen) als gevolg van een verhoogde spierspanning en tremoren (trillen) en een lagere inname van voedingstoffen door gebrek aan eetlust en een verminderde smaak en reuk zijn enkele van de vele oorzaken hiervoor.
Meer eiwit gaan eten kan bij deze ziekte niet zomaar. Door eiwit werkt Levodopa (een van de meest gebruikte medicijnen bij de ziekte van Parkinson) minder goed.
Ook hebben veel patiënten met de ziekte van Parkinson maag- en darmklachten en slikklachten.

Aandacht voor voeding en dieet is in deze situaties van belang.

De diëtist kan helpen bij het afstemmen van de voeding op de medicatie, het verbeteren van de voedingstoestand en het leveren van een bijdrage aan de behandeling van maag- en darmklachten.
Gerda is aangesloten bij ‘Parkinsonnet ’. Een netwerk van verschillende zorgverleners in de regio Arnhem die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson.

In dit filmpje kunt u een indruk krijgen van de mogelijkheden van de diëtist bij de behandeling van Parkinson. En een uitzending van ParkinsonTV over Voeding en Parkinson

 

Facebook