header slider

Voeding bij Parkinson

Gerda is namens onze praktijk  aangesloten bij ParkinsonNet. Een netwerk van verschillende zorgverleners in de regio Arnhem die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson.

Veel patiënten met de ziekte van Parkinson hebben maag- en darmklachten en soms ook slikklachten. Aanpassing van voeding is in deze situaties van belang.

Ook ongewenst gewichtsverlies komt vaak voor bij de ziekte van Parkinson. Een hoger verbruik van energie (calorieën) en eiwit (bouwstoffen) door een hogere spierspanning en tremoren (trillen) en een lagere inname van voedingstoffen door gebrek aan eetlust en een verminderde smaak en reuk zijn enkele van de vele oorzaken hiervan.

Meer eiwit gaan eten kan bij deze ziekte niet zomaar. Bij gelijktijdige inname van eiwit werkt Levodopa (een van de meest gebruikte medicijnen bij de ziekte van Parkinson) minder goed.

Wij kunnen u helpen bij het afstemmen van de voeding op de medicatie, het verbeteren van de voedingstoestand en het leveren van een bijdrage aan de behandeling van maag- en darmklachten.

In dit filmpje kunt u een indruk krijgen van de mogelijkheden van de diëtist bij de behandeling van Parkinson. En een uitzending van ParkinsonTV over Voeding en Parkinson

Facebook