Voeding en hoge bloeddruk

Wat is een hoge bloeddruk Veel mensen in Nederland hebben een hoge bloeddruk. Van een hoge bloeddruk hoef je niets te merken, maar deze kan wel schade in je lichaam veroorzaken. Een passende voeding kan je bloeddruk verbeteren. De oorzaak van hoge bloeddruk is vaak niet bekend. In sommige families komt hoge bloeddruk vaker voor dan in andere families. Hoge bloeddruk kan ook een gevolg van een nierziekte zijn. Je bloeddruk stijgt sowieso naarmate je ouder wordt. Hoge bloeddruk wordt vaak behandeld met medicatie. Ook voeding kan in een aantal gevallen bijdragen aan het verlagen van je bloeddruk. Verder is het belangrijk om niet te roken en voldoende te bewegen.

Wat is de rol van voeding bij hoge bloeddruk? Een gezonde voeding kan een gunstig effect hebben op je bloeddruk. Door o.a. je zoutinname te beperken, kan je bloeddruk dalen. Soms helpt het ook om af te vallen.

Wat kan de diëtist betekenen voor mij? Heb je hoge bloeddruk en twijfel je of je wel gezond genoeg eet en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Advies van een diëtist kan je helpen om je bloeddruk omlaag te krijgen. Ze kijkt welke producten bijdragen aan een hoge bloeddruk en hoe je die het beste kan vervangen. Ook kijkt ze of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, passend bij jouw situatie.

Wanneer neem ik contact op? Een gesprek met de diëtist is gewenst. Bij hoge bloeddruk is het aan te raden om in ieder geval éénmalig een diëtist te raadplegen.

Binnen onze praktijk zijn alle diëtisten deskundig op het gebied van een hoge bloeddruk.

Kijk hier voor de  vergoeding van Dieetadvisering.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram