العربيةNederlandsEnglishTürkçe

Voeding en hoge bloeddruk

Veel mensen in Nederland hebben een hoge bloeddruk. Van een hoge bloeddruk hoef je niets te merken, maar deze kan wel schade in je lichaam veroorzaken.Een passende voeding kan je bloeddruk verbeteren.
Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen:
• Hoe herken je een hoge bloeddruk?
• Hoe wordt een hoge bloeddruk behandeld?
• Wat is de rol van voeding bij een hoge bloeddruk?
Tot slot behandelen we enkele feiten en fabels over hoge bloeddruk.
Hoe herken je een hoge bloeddruk?
De volgende klachten kunnen wijzen op hoge bloeddruk:
• Duizeligheid
• Hoofdpijn.
De oorzaak van hoge bloeddruk is vaak niet bekend. In sommige families komt hoge bloeddruk vaker voor dan in andere families. Hoge bloeddruk kan ook een gevolg van een nierziekte zijn. Je bloeddruk stijgt sowieso naarmate je ouder wordt.
Hoe wordt hoge bloeddruk behandeld?
Hoge bloeddruk wordt vaak behandeld met medicatie. Afhankelijk van je medische situatie word je doorverwezen naar een diëtist. Voeding kan in een aantal gevallen bijdragen aan het verlagen van je bloeddruk. De diëtist kan je hierbij helpen. Verder is het belangrijk om niet te roken en voldoende te bewegen.
Wat is de rol van voeding bij hoge bloeddruk?
Een gezonde voeding kan een gunstig effect hebben op je bloeddruk. Door je zoutinname te beperken, kan je bloeddruk dalen. Soms helpt het ook om af te vallen.
Wanneer ga je naar de diëtist?
Een behandeling van een diëtist helpt je om je bloeddruk omlaag te krijgen. Ze weet precies welke voeding het beste past in jouw situatie. Heb je hoge bloeddruk en twijfel je of je wel gezond genoeg eet en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? De diëtist weet het!
Wat kun je van de diëtist verwachten?
De behandeling van de diëtist is praktisch en persoonlijk. Ze kijkt welke producten bijdragen aan een hoge bloeddruk en hoe je die het beste kan vervangen. Ook kijkt ze of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, passend bij jouw situatie.
Feiten en fabels
Er worden veel fabels over hoge bloeddruk verteld. Kun jij de feiten van de fabels onderscheiden?
Feit of fabel?
Bij een hoge bloeddruk moet je zoutarm brood eten.
Feit of fabel?
Friet met zout is uit den boze.
Feit of fabel?
Een dagelijks glaasje wijn voorkomt een hartinfarct.
Meer weten?
Het zijn alle drie fabels. Verrassend hè? Wil je weten hoe het precies zit en wat voor jou de beste voeding is? Maak dan een afspraak bij ons.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram