العربيةNederlandsEnglishTürkçe

Vegetarische en veganistische voeding

Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. Vegetariërs eten geen vlees. Veganisten nemen helemaal geen dierlijke producten. En flexitariërs eten op sommige dagen geen vlees.  

Gezondheid

Minder vlees en zuivel eten en méér volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en plantaardige vleesvervangers geeft een lager risico op hart- en vaatziekten.

Vlees bevat wel belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12. Maar deze kun je ook uit andere producten halen:

Duurzaamheid

Het is positief als mensen minder vlees eten en vaker vlees vervangen met andere producten. Dierlijke producten belasten het milieu namelijk sterker dan plantaardige. Dat geldt het sterkst voor vlees.

Om met een plantaardige voeding alles binnen te krijgen wat je nodig hebt is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de voedingsstoffen die nodig zijn en hoe u deze binnen krijgt. Wij kunnen daarbij helpen. Maakt u gerust een afspraak met een van onze diëtisten.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram