Orthomoleculair Voedingsadvies

Wat is een orthomoleculair voedingsadvies?

Een orthomoleculair voedingsadvies is gericht op het bereiken van een optimale gezondheid met de juiste hoeveelheden voedingstoffen die voorziet in de persoonlijke behoefte en zo min mogelijk ongewenste stoffen bevat. Orthos is het Griekse woord voor juist, moleculair betekent de moleculen betreffende. Orthomoleculaire voeding houdt in: een voeding waarin alle belangrijke voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten en vooral vitaminen, mineralen) optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid.

Een gezond voedingspatroon heeft veel invloed zowel op het lichaam als op de geest. Een gezond lichaam is in staat om zelf de balans te herstellen wanneer het uit evenwicht geraakt is.

Stress (lichamelijk en psychisch), ziekte, belasting met ongewenste stoffen uit omgeving of minder goed functionerende organen kunnen leiden tot ontregeling van het lichaam via het afweersysteem, het zenuwstelsel, hormonen en zelfs het psychische- en sociale functioneren. Deze ontregelingen kunnen we met orthomoleculaire voeding en zo nodig supplementen op verschillende manieren beïnvloeden om het herstel te bevorderen.

Wat kan de diëtist betekenen voor mij?

Bij een orthomoleculair voedingsadvies gaat de aandacht niet alleen naar de klacht, maar naar het achterhalen van de oorzaak van de klacht en samenhang met andere klachten. U krijgt inzicht in hoe het lichaam werkt en we vertellen meer over de klacht en wat u eraan kunt doen. Samen kijken we naar de juiste voeding die voorziet in de benodigde voedingsstoffen.

Het eerste consult duurt 45 minuten tot 1 uur. Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid in op uw vraag en klachten. We kijken naar uw voedingspatroon, leefstijl, beweging en ontspanning. Ook nemen we uw medische en psychische situatie en historie door. We willen een zo compleet mogelijk beeld krijgen.

Soms is aanvullend onderzoek nodig. Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de darmen. Onderzoeken van ontlasting hoort tot de mogelijkheden. In het consult wordt bekeken of het nodig is om ontlasting te verzamelen en in een testkit op te sturen. De kosten van dit onderzoek worden niet vergoed door de zorgverzekering en komen voor uw eigen rekening. In het gesprek wordt overlegd en aangeven wat de kosten daarvan zijn.

In een of meerdere vervolgconsult (en ) bespreken we de eventuele onderzoeksuitslagen en ervaringen met gegeven adviezen en supplementen. Ook bespreken we vragen, de praktische kant van het uitvoeren van de adviezen en passen we het voedings- of leefstijlplan aan als dat nodig is.

Neem bij het eerste consult de verwijsbrief (wanneer u die hebt) en de supplementen die u slikt mee (vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen).

Het aantal consulten kan variëren van 1 tot meerdere. Dit is afhankelijk van de wensen en behoeften, en de complexiteit van uw klacht of vraag.

Wanneer neem ik contact op?

Wanneer u interesse hebt in een orthomoleculair voedingsadvies, of wanneer u lichamelijke klachten hebt waarvan u vermoedt dat deze samenhangen met voeding kunt u contact opnemen voor een afspraak.

Binnen onze praktijk zijn Ilse en Tara specifiek deskundig op dit gebied

Kijk hier voor de  vergoeding van Dieetadvisering.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram