العربيةNederlandsEnglishTürkçe

Orthomoleculair Voedingsadvies

Een orthomoleculair voedingsadvies is gericht op het bereiken van een optimale gezondheid met de juiste hoeveelheden voedingstoffen die voorziet in de persoonlijke behoefte en zo min mogelijk ongewenste stoffen bevat. Orthos is het Griekse woord voor juist, moleculair betekent de moleculen betreffende. Orthomoleculaire voeding houdt in: een voeding waarin alle belangrijke voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten en vooral vitaminen, mineralen) optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid.

Een gezond voedingspatroon heeft veel invloed zowel op het lichaam als op de geest. Een gezond lichaam is in staat om zelf de balans te herstellen wanneer het uit evenwicht geraakt is.

Stress ( lichamelijk en psychisch), ziekte, belasting met ongewenste stoffen uit omgeving of minder goed functionerende organen kunnen leiden tot ontregeling van het lichaam via het afweersysteem, het zenuwstelsel, hormonen en zelfs het psychische- en sociale functioneren. Deze ontregelingen kunnen we met orthomoleculaire voeding en zo nodig supplementen op verschillende manieren beïnvloeden om het herstel te bevorderen.

consulten

Het eerste consult duurt 1 uur. Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid in op uw vraag en klachten. We kijken naar uw voedingspatroon, leefstijl, beweging en ontspanning. Ook nemen we uw medische en psychische situatie en historie door. We willen een zo compleet mogelijk beeld van je krijgen.

Soms is aanvullend onderzoek nodig. Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de darmen. Onderzoeken van ontlasting hoort tot de mogelijkheden. In het eerste consult wordt bekeken of het nodig is om ontlasting te verzamelen en in een testkit op te sturen. De kosten van dit onderzoek worden niet vergoed door de zorgverzekering en komen voor uw eigen rekening. In het gesprek wordt overlegd en aangeven wat de kosten daarvan zijn.

Bij orthomoleculair diëtisten gaat de aandacht niet alleen naar de klacht, maar naar het achterhalen van  de oorzaak van de klacht en samenhang met andere klachten. U  krijgt inzicht in hoe het lichaam werkt en we vertellen meer over de klacht en wat u eraan kunt doen. Samen kijken we naar de juiste voeding die voorziet in de benodigde voedingsstoffen.

Vervolgconsult

In een of meerdere vervolgconsult(en ) bespreken we de eventuele onderzoeksuitslagen en ervaringen met gegeven adviezen en supplementen. Ook bespreken we vragen, de praktische kant van het uitvoeren van de adviezen en passen we het voedings- of leefstijlplan aan als dat nodig is.

Meenemen

Neem bij het eerste consult de verwijsbrief ( wanneer u die hebt) en de supplementen die u slikt mee (vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen).

Tijd

Het aantal consulten kan variëren van 1 tot meerdere. Dit is afhankelijk van de wensen en behoeften, en de complexiteit van uw klacht of vraag.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram