GO! Malburgen

Go kinderenMalburgen is gezond onderweg Steeds meer kinderen en jongeren kampen met (ernstig) overgewicht. Dit kan op jonge leeftijd al tot veel gezondheidsklachten leiden. In de Arnhemse wijk Malburgen is dit probleem nog groter dan het landelijk gemiddelde: voor overgewicht 1,5x en voor ernstig overgewicht zelfs 5x zo groot.

Daarom is het programma GO! Gezond Onderweg in de wijk Malburgen opgezet.GO! is een wijkgerichte aanpak om kinderen en jongeren met overgewicht in hun eigen omgeving te coachen naar een gezondere levensstijl. Uniek aan de aanpak is dat het een wijkgerichte samenwerking betreft van alle betrokken zorg- en hulpverleners in Malburgen. Zij hebben samen met de kinderartsen van Rijnstate  afspraken gemaakt over de begeleiding en behandeling van Malburgse kinderen met (ernstig) overgewicht. Onze diëtistenpraktijk was hierbij een van de betrokken partijen.

In dit filmpje wordt uitleg gegeven.

 

water en appels

 

Aanmelden Een kind aanmelden voor GO! kan via de jeugdgezondheidszorg (088 – 355 6000 of ggd@vggm.nl, o.v.v. obesitas project GO!) of via de huisarts. GO! start nu in de wijk Malburgen. Het is de bedoeling om deze samenwerking uiteindelijk uit te breiden naar andere wijken in Arnhem en daarbuiten.

Voor meer informatie en overzicht van alle betrokken partijen: www.malburgengezond.nl.

go

 

 

 

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram