Kinderen en Overgewicht

Overgewicht bij kinderen Om te weten te komen of uw kind een gezond gewicht heeft of (iets) te zwaar is, kunt u nagaan of de lengte en gewicht in verhouding zijn, door de BMI te berekenen. De BMI kunt u berekenen door op internet een BMI meter in te vullen. Op het consultatiebureau en de basisschool worden kinderen ook regelmatig gecontroleerd door een schoolarts. Hier wordt op voldoende groei in lengte, maar ook in gewicht gelet. Als kinderen te zwaar zijn is het fijn om zo vroeg mogelijk te leren wat een gezonde leefstijl is, want hier hebben ze de rest van hun leven iets aan. Voor kinderen is het niet nodig om streng te diëten.  Door gezond te leren eten en bewegen kunnen ze groeien naar het gezonde gewicht. Vaak krijgen kinderen hierdoor meer zelfvertrouwen en gaan ze zich fitter voelen. Als ouder wordt u betrokken bij het veranderen van de leefstijl van uw kind en het hele gezin. Een gezond leven begint namelijk bij de omgeving van het kind. Behandeling van kinderen met overgewicht werkt het best als diverse zorgverleners samen werken. We werken ook samen met diverse fysiotherapiepraktijken. Maak een afspraak om samen met uw kind te leren wat een gezonde leefstijl is voor hem/haar.

Binnen onze praktijk zijn bijna alle diëtisten deskundig op het gebied van voeding bij Kinderen. Tara heeft specifieke deskundigheid op dit gebied.

Dieetbehandeling wordt tot drie uren per jaar vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor kinderen geldt geen eigen risico.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram