Cholesterol verhoogd

Hoog cholesterolgehalte

Wat is een verhoogd cholesterolgehalte

Eén op de drie mensen heeft een verhoogd cholesterolgehalte. Cholesterol is een vetachtig stofje in het bloed, dat voor het grootste gedeelte in de lever gemaakt wordt. Een deel komt via de voeding het lichaam binnen. Cholesterol is een bouwstof voor uw cellen en hormonen. U hebt het dus nodig. Maar een te hoog cholesterolgehalte verhoogt uw risico op hart en vaatziekten. Andere risicofactoren zijn roken, hoge bloeddruk, diabetes, erfelijke aanleg en overgewicht. De rol van voeding bij een verhoogd cholesterol Bij een te hoog cholesterol zijn de volgende aandachtsgebieden in de voeding het meest van invloed:

  • Het slechte cholesterol verlagen door minder verzadigde vetten, transvetten en suikers te eten
  • Het goede cholesterol verhogen door meer gezonde, onverzadigde vetten te eten (ter vervanging van de verzadigde vetten)
  • Meer vezels te eten
  • Voldoende beweging, zo min mogelijk alcohol drinken en niet roken zijn ook belangrijk.

Wat kan de diëtist betekenen voor mij? Advies van een diëtist kan helpen om uw cholesterolwaarden te verbeteren. De diëtist bekijkt met u welke producten in de voeding van invloed kunnen zijn op het cholesterolgehalte en hoe u die het beste kan vervangen.

Wanneer neem ik contact op? Als u een hoog cholesterolgehalte hebt en wilt  bespreken of  uw voeding aangepast kan worden. Bij verhoogde cholesterolwaarden is het aan te raden om in ieder geval éénmaal een diëtist te raadplegen voor een up- to -date voedingsadvies.

Binnen onze praktijk zijn alle diëtisten deskundig op het gebied van een verhoogd Cholesterolgehalte en voeding.

Kijk hier voor de  vergoeding van Dieetadvisering.

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram