header slider

Hollandse spruitjes met een vleugje Marrakesh

Het is weer herfst en dus zijn de spruitjes volop te verkrijgen.
Dus waarom geen lekkere maaltijd bereiden met spruitjes en cashewnoten?

Ik, als Marokkaanse eet niet vaak spruitjes maar desondanks was ik nieuwsgierig naar het typische Hollandse spruitkool.
Spruitjes zijn namelijk super gezond, het spruitje zit vol met vitamine A, B1, B2, B6, B11, C en vitamine E.

Hieronder vinden jullie het recept en bsaha! (Eet smakelijk)


Volg Ahlam op Instagram

Ingrediënten voor 2 personen
– 350 gram spruitjes
– 2 handjes cashewnoten
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– Peper en zout na smaak
– 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
1. Kook de spruitjes beetgaar voor 5 minuten
2. Verwarm vervolgens een koekenpan met olijfolie en fruit de knoflook.
3. Bak de spruitjes voor 5 minuten en voeg ondertussen de kruiden toe
4. Schep vervolgens de cashewnoten door de spruiten en warm het gerecht al omscheppend nog even door voor 5 minuten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout

Met vriendelijke groet,
Ahlam Ouali, diëtist

Facebook