Wondzorg Arnhem

Goede voeding is essentieel bij wonden

Een wond is een beschadiging van de huid. Door verschillende oorzaken kan de genezing van een wond vertraging oplopen. Normale wondheling is een complex proces, dat beïnvloed wordt door verschillende factoren. Bij een complexe wond is het normale helingsproces verstoord. Een professionele behandeling door een wondverpleegkundige is dan nodig .

Ook voeding heeft veel invloed op de wondgenezing. Voor het genezen van wonden is extra aandacht voor uw voeding noodzakelijk. U verbruikt namelijk extra energie (calorieën), eiwit en mogelijk extra vitaminen en mineralen.
Daarnaast kan er bij wonden sprake zijn van verlies van eiwit en vocht via het wondvocht. Het is belangrijk deze verliezen door middel van de voeding aan te vullen.

Bij het uitblijven van wondgenezing daalt de kwaliteit van leven. Een wond geeft vaak pijn, brengt extra risico op ontsteking met zich mee, kan zorgen voor minder mobiliteit, emotionele stress geven of aanleiding zijn tot depressie. Vandaar dan ook de betrokkenheid van de wondverpleegkundige en diëtist.

Op het gebied van wondbehandeling werken wij samen met Wondzorg Arnhem, het expertise centrum op dit gebied in Arnhem:

logo wondzorg

 

 

 

 

 

 

(026) 351 351 4

Hoe werkt Vitasens?

Voor wie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram