header slider

Verslag Ride van de Roses

Beste sponsor,
Vandaag, zondag 4 september, was het dan eindelijk zover, onze 7e Ride for the Roses. Na gereden te hebben in Naaldwijk (100km), Groningen (50km), Goes (50km), Utrecht (50km), Bemmel (50km) en Venlo (50km) was het vandaag in Aalsmeer. Na een grondige voorbereiding, waarin we sinds april meer dan 3000km gereden hadden, waren we er helemaal klaar voor.
De reis verliep voorspoedig, met gezonde spanning betraden we de bloemenveiling. Om 10.15 uur viel het startschot, nadat we met z’n allen naar The Rose geluisterd hadden. Dat is altijd een heel indrukwekkend moment, dan is het helemaal stil in de veilinghal en luisteren zo’n 10.000 mensen aandacht naar de muziek. De bedrijven teams vertrekken altijd als eerste, waarna de individuele rijders mogen aansluiten, dit is ongeveer 30 minuten later.
Het weer was goed, af en toe wat spetters en paar keer zelfs de zon gezien. De tocht was goed uitgezet. Heel veel vrijwilligers hielden de straten vrij en stonden op de diverse gevaarlijke plekken op het parcours. Helaas hebben we wel enkele valpartijen gezien, wat er niet altijd even fijn uitzag.
Op één gebroken spaak na van Rini hebben we verder geen pech gehad. Het tempo lag best hoog, meestal reden we zo tegen de 35 km/uur met soms uitschieters naar de 40 km/uur. Een aantal keer ook flink moeten remmen en soms zelfs even moeten lopen, door wegversmallingen en valpartijen. Er was veel publiek langs de route, we hebben zelfs 2 koren en een rockband langs de route gezien. Erg gezellig, als moesten we daar meestal lopend verder.
Maar al met al ging het super makkelijk vandaag en was het een zeer geslaagde dag.
De route en de statistieken:

De 14de editie van de Ride for the Roses heeft € 1.517.535,27 opgebracht voor KWF Kankerbestrijding.

Dit is de grootste opbrengst in de geschiedenis van de Ride for the Roses!! De opbrengst zal ten goede komen aan onderzoek naar de (late) effecten van de behandeling van Hodgkin-lymfoom, een vorm van lymfeklierkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 400 mensen te horen dat ze Hodgkin-lymfoom hebben. De laatste decennia zijn de overlevingskansen van patiënten met het Hodgkin-Lymfoom aanzienlijk verbeterd.
Wij willen u als sponsor heel hartelijk danken voor uw steun. Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij bij de 15e RftR in Naaldwijk.
Hartelijke groet, Rini en Silvano

Facebook