header slider

Succesvol veranderen stap 5

wilskrachtTrain je wilskracht

Om je goede voornemens vol te houden heb je wilskracht nodig. Accepteer dat je fouten maakt en streef niet naar 100% maar bijvoorbeeld naar 80%.

Als 80% van wat je in je mond stopt gezond is, dan kom je al een heel eind. Het is logisch dat  je je wilskracht ook voor andere dingen hard nodig hebt en niet voor 100 % gezond kan gaan. Zie het ook als een leerproces, fouten maken mag,  leer ervan.

Bedenk, iedereen onderbreekt wel eens zijn of haar voedingsschema of beweegpatroon. Of dit nu door een vakantie komt, een gezellig avondje uit, een ziekte, blessure, drukte etc. Het is een normale gang van zaken, zie het daarom niet als een tegenslag maar pak je gezonde leefstijl weer zo snel mogelijk op. Hoe langer jij je nieuwe gewoontes vast kunt houden, des te makkelijker wordt het om je doel te bereiken.

Onze Diëtistenpraktijk kan helpen bij het stellen van doelen en maken van een reëel plan. Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering en er is geen verwijzing nodig om een afspraak te maken. Neemt u gerust vrijblijvend contact op om te bespreken  wat we voor u kunnen doen.

Facebook