header slider

Stagiaire Jorien de Jong

Momenteel begeleiden we Stagiaire Jorien de Jong. Hieronder stelt ze zich voor.
Jorien is soms aanwezig bij de consulten van Ilse.

Wanneer u liever alleen Ilse wilt spreken, dan vinden wij het fijn als u dat aangeeft.

Anja Daniëls, Ilse van Heumen, Gerda Wilhelm
Dietistenpraktijk Vitasens

Mijn naam is Jorien de Jong. Ik zit nu in mijn afstudeerfase van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als aanvulling op mijn stage, zal ik een aantal keer meelopen met Ilse van Heumen.

Dit zal ongeveer 1 keer in de maand zijn van september tot april.

Ik heb hiervoor gekozen omdat mijn andere stageplek in Groningen geen diëtist heeft maar ik vind het wel een belangrijk aanvulling om af en toe een dagje mee te lopen met een diëtist. Op deze manier zie ik hoe gesprekstechnieken in de praktijk worden toegepast en voedingsadviezen worden gegeven. Ik hoop dat ik hier veel van kan leren.

 

Daarnaast zal ik mij tijdens deze stage voornamelijk richten op mensen met een autismespectrumstoornis omdat ik dit in de toekomst ook wil doen. Naar mijn idee is dit tot nu toe een onderbelichte doelgroep in de diëtetiek. Vaak met specifieke problemen waar een gepast voedingsadvies voor nodig is. Daarnaast hoop ik op deze manier mijn ervaringsdeskundigheid in te kunnen zetten.

Ik ben er vrij zeker van dat gezonde voeding een belangrijke bijdrage kan leveren op het functioneren in het dagelijks leven omdat gezonde voeding een erg grote invloed kan hebben op je gezondheid. Daarom vind ik het belangrijk dat ieder mens op de juiste manier handvatten toegereikt krijgt om hier op een passende manier vorm aan te geven.

Ik kijk uit naar een leerzame periode.

Vriendelijke groet,

Jorien de Jong

 

 

Facebook