header slider

Parkinsondiëtist Vitasens

Begin 2011 heeft Gerda Wilhelm de scholing gevolgd voor specifieke deskundigheid op het gebied van voeding bij Parkinson. Ze is sindsdien ook diëtist binnen ParkinsonNet.

Wat is ParkinsonNet?
Het ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). Dit netwerk wordt landelijk georganiseerd vanuit Parkinson Centrum (ParC) – UMC St. Radboud, dat al een aantal jaren achtereen door de Amerikaanse organisatie National Parkinson Foundation (NPF) als ‘center of excellence’ bestempeld is.

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door deze verscheidenheid aan problemen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling. De betrokkenheid van iedere zorgverlener is afhankelijk van de problemen die de patiënt ervaart.
Vanwege de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen is het van belang dat de zorgverleners specifiek deskundig zijn. Daarnaast is het van belang dat de behandeling goed wordt afgestemd, wanneer de patiënt wordt behandeld door meerdere zorgverleners.
Als Parkinsonpatiënten worden behandeld door zorgverleners die deel uitmaken van ParkinsonNet, dan is de kwaliteit van zorg hoger en zijn de kosten lager. Dit is de uitkomst van een grootschalige gecontroleerde studie, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in de Lancet Neurology.

ParkinsonNet maakte dit filmpje om een indruk te geven van het mogelijkheden van de diëtist bij Parkinson.

Voor meer informatie:

ParkinsonNet http://www.parkinsonnet.nl/
Wat doet de diëtist bij Parkinson?

 

Facebook