header slider

Onderzoek leefstijlprogramma Samen Langer Gezond

Voor veel mensen is het lastig om gezond te eten en voldoende te bewegen. Daarom hebben onderzoekers van de Wageningen Universiteit en Universiteit Maastricht het SamenLangerGezond-leefstijlprogramma ontwikkeld.

Door middel van wetenschappelijk onderzoek wordt door de onderzoekers van Wageningen Universiteit en Universiteit Maastricht onderzocht of het SamenLangerGezond-leefstijlprogramma effectief is in het verbeteren van voedingsgewoonten, beweeggewoonten en de gezondheid. Het onderzoek richt zich op personen met een vergrote buikomvang, tussen de 30 en 70 jaar, die nog geen medicatie ontvangen voor hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes, hart- en vaatziekten of chronische nierziekten. Het onderzoek wordt uitgevoerd in Arnhem (wijk Geitenkamp) en Eindhoven. Vitasens werkt mee aan dit onderzoek.

Het SamenLangerGezond-leefstijlprogramma duurt in totaal 12 maanden en bestaat uit een kennismakingsbijeenkomst, één tot twee keer per week sporten samen met andere deelnemers, individuele begeleiding van diëtist en drie groepsbijeenkomsten over voeding.

Tijdens de groepsbijeenkomsten gaan we met deelnemers aan de slag om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en vol te houden. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn het vergelijken van producten, het lezen van etiketten, het omgaan met verleidingen tijdens sociale gelegenheden (zoals feestdagen, verjaardagen en vakanties) en het kennismaken met gezonde en betaalbare mogelijkheden in de supermarkt.

Facebook