header slider

Dieet dit Dieet dat

dieet dit
Vandaag is het De Dag van de Diëtist! Er wordt een publiekscampagne gelanceerd: Dieet dit – Dieet dat. De campagne zoomt in op het persoonlijke aspect van het voedings- of dieetadvies dat je krijgt bij de diëtist.

IMG_4388

Voor ons diëtisten is het heel logisch dat de ene persoon met diabetes een heel ander dieetadvies krijgt dan de andere persoon met diabetes. Dat kan te maken hebben met het verloop van de ziekte, het klachtenpatroon dat de cliënt ervaart, met de achtergrond en cultuur van de cliënt, de eetgewoonten van de cliënt, persoonlijke voorkeur en smaak, de gezinssamenstelling, het activiteitenpatroon, medicatie, werk, leeftijd. Voeding is heel persoonlijk.

IMG_4387

De campagne richt zich op vijf van de patiëntengroepen die wij op onze spreekuren zien: mensen met diabetes, mensen met hart- en vaatziekten, zwangere vrouwen, mensen met maag- en darmklachten, mensen met kanker. Maar dat juist deze groepen extra worden belicht, betekent niet dat mensen met andere klachten of aandoeningen zich niet aangesproken zouden kunnen voelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld COPD , de ziekte van Parkinson, ondervoeding, mensen die herstellend zijn na een operatie, mensen met obesitas, mensen die (tijdelijk) sondevoeding gebruiken, kwetsbare ouderen, mensen met een voedselallergie, kinderen, noem maar op.

IMG_4386

Het leuke van de campagne is dat het benadrukt dat de diëtist voor iedereen is, ook met kleine vragen kun je heel goed bij ons aankloppen.
Door cliënten kennis te laten opdoen over hun klachten of aandoening, kunnen ze zelf beter beslissen of ze iets willen en kunnen eten én wat het effect ervan is op hun gezondheid of hun chronische ziekte. Door te praten over goede alternatieven voor voeding die klachten geeft of klachten zou kunnen verergeren, kunnen mensen gevarieerd en lekker blijven eten.

IMG_4390

Wij zijn dus niet degenen die zeggen dit mag wel en dit mag niet, maar bespreken wat de gevolgen kunnen zijn van een bepaalde keuze En uiteindelijk is dat toch waar om het gaat. Want dieet dit, dieet dat.

http://dieetditdieetdat.nl/

Facebook