header slider

Cursus: “Eet zoals je eigenlijk zou willen”

Cursus: “Eet zoals je eigenlijk zou willen”
Op weg naar een ontspannen relatie met eten

“Ik wéét wel wat ik moet doen, maar het lukt me maar niet om vol te houden…”
Dit is misschien wel de meeste gemaakte opmerking, een verzuchting vaak, die we horen in onze praktijk waar we mensen begeleiden in hun wens om gezonder te gaan eten.

Veel mensen kampen met kleine en grote eetproblemen, zoals lijnen en weer aankomen, eten bij emoties, eetverslaving of eetbuien. In deze cursus ga je je persoonlijke valkuilen ontdekken en leren hoe je een evenwichtige relatie met eten kunt krijgen.
De cursus is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een nieuwe vorm van gedragstherapie die verschillende werkzame technieken met elkaar combineert.
ACT is veel meer een manier van leven dan een therapievorm die psychische klachten behandelt. Het is dé manier om uit je serieuze hoofd te komen en in het echte leven te duiken en niet langer te vechten tegen emoties en gevoelens waarvan je het niet kunt winnen.

jezelf

Wij geven de cursus: Christel Witjes en Anja Daniëls

Wij zijn twee diëtisten met een bijzondere interesse voor de ACT. De opleiding tot ACT therapeut heeft ons geïnspireerd om anders naar eetproblematiek te kijken en heeft onze eigen persoonlijk ontwikkeling een boost gegeven. Wij gunnen anderen deze ervaring ook en zien mogelijkheden voor mensen met eetproblemen. De nadruk ligt op een persoonlijke ontwikkeling en je bepaalt zelf wat je er uit wilt halen.

Je oefent in acceptatie van tegenslagen en leert een effectieve manier om met gedachten die jou belemmeren om te gaan. Je leert om de dingen die je belangrijk vindt als kompas te gebruiken en daadwerkelijk acties en activiteiten te ondernemen die daar bij passen. In de cursus staan ervaren en doen voorop.

 

Praktische gegevens:

Locatie:                       Onder de toren, St. Maartenstraat 34, Elst

Data:                           woensdag 5, 12 en 19 oktober, 2, 9 en 16 november

Tijd:                             19.30 – 22.00 uur

Kosten:                       € 195,00

Dus kies voor jouw manier van gezond léven en meld je aan!

Voor meer informatie kun je bellen tijdens werkdagen met Anja Daniëls 06-81036042 of Christel Witjes 06-44106981.

Je kunt gebruik maken van de voicemail als wij niet in de gelegenheid zijn om de telefoon te beantwoorden.

Facebook