header slider

The Dreams in Africa Foundation

De Nederlandse stichting The Dreams in Africa Foundation steunt kleinschalige lokale ontwikkelingsprojecten in Afrika (website; www.dreamsinafrica.org). Zij steunt The Friends Foundation (Non-gouvermentele Organisatie); een zeer arm, basaal weeshuis en een basisschool in Ghana. In het weeshuis is sprake van ondervoeding in de vorm van ‘rijstebuikjes’ door vitaminetekort en een te eenzijdig voedingspatroon. De kinderen eten nauwelijks groenten en fruit en elke dag maispap of casave (grote aardappel).

Vitasens steunt met haar financiele donatie belangrijke zelfvoorzienende projecten in het weeshuis:

de boerderij (land-/tuinbouw); Op totaal 8 verschillende stukken bouwland worden gewassen (maïs, cassave, bonen, pinda’s en groenten) verbouwd, die het weeshuis van eigen voedsel en inkomsten voorziet. In de toekomst wordt de boerderij eventueel uitgebreid met veeteelt. Daarnaast is brandhout ook een belangrijk product van het land om te kunnen koken;

– de bakkerij; Met de aanschaf van een eigen oven kan er gezorgd worden voor broodconsumptie onder de weeskinderen wat een uitbreiding van hun voedselpatroon betekent, omdat brood (luxe product) normaal gesproken te duur is. Daarnaast kan het voor inkomsten zorgen, doormiddel van de verkoop van brood en cake in de schoolkantine.

Tevens namens de projectmanager en de  kinderen van Friends Home (het weeshuis) hartelijk dank voor uw steun!

Noor van Hout

Voorzitter

Facebook